Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

MLADA MIRamiDA – trening za mlade: aktivizam i društvena promjena

Sudjelovali smo na treningu Mlada MIRamiDA (MM) održanom 24. do 31. kolovoza u Pakracu. Trening je organizirao Centar za mirovne studije, sudjelovalo je ukupno 18 mladih, a svaki dan se bavilo drugom skupinom tema poput nenasilne komunikacije, identiteta, sukoba, moći, migracija i antifašizma.

Bavili smo se i civilnim društvom, aktivizmom mladih i suradnjom sindikata i udruga te ekonomskim alternativama i održivim razvojem.

U prvom dijelu treninga, uz nenasilnu komunikaciju, bavili smo se razinama sukoba, moći, nasiljem i oblicima
diskriminacije. Radionice o identitetima, diskriminaciji i migracijama vodile su Julija Kranjec i Cvijeta Senta tijekom kojih smo se bavili vrstama identiteta koje imamo, oblicima i osnovama diskriminacije te pitanjima migracija i izbjeglica.

Bavili smo se i sukobima u društvu, njegovim definiranjem i analizom sukoba, a uz tim CMS-a, tijekom treninga su temu suradnje sindikata i udruga vodili su Bojan Nonković i Marina Ivandić iz BRID-a/Novi Sindikat, a ekonomske alternative i održivi razvoj Dražen Šimleša iz Zelene mreže aktivističkih grupa.