Posjetite

Udruga Zamisli je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Za sadržaj objavljen na ovim stranicama je isključivo odgovorna Udruga Zamisli i ne može se smatrati službenim stavom Europske unije.


logo poywq

logo logbook

Tražilica

Međunarodni dan mladih 2015.

Na ovogodišnji Međunarodni dan mladih, Udruga ZAMISLI i Športsko rekreacijski centar Šalata mladima od 15 do 30 godina osigurali su kviz znanja te besplatan ulaz na bazene i košarkaški teren.

Podsjetimo, Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1999. godine proglasila je 12. kolovoza Međunarodnim danom mladih s ciljem ukazivanja pažnje na probleme s kojima se susreću mladi. Prvi Međunarodni dan mladih na inicijativu UN-a obilježen je 2000. godine i otad se svake godine održavaju različite akcije širom svijeta.

Besplatan ulaz na bazene iskoristilo je 259 mladih, a kvizu znanja sudjelovalo je 9 ekipa od kojih je najbolja bila ekipa "Sharktopus", u sastavu: Krešimir Štimac, Filip Karačić, Tajana Milković, Ante Spahija i Tena Jurišić. Međunarodni dan mladih za njih je "lijep način na koji se podsjeća ljude na to da su mladi zapravo važan dio društva i ukazuje na probleme s kojima se mnogi mladi danas susreću".
Članovi "Sharktopusa" za kviz su saznali preko Facebook grupe "Kviz petkom", u kojoj je voditelj kviza Mario Kovač, podijelio obavijest o proslavi Međunarodnog dana mladih. Iako redovito odlaze na pub-kvizove (neki i po pet godina), "Sharktopusi" su prvi put zaigrali u ovom sastavu. Došli su, kažu, radi druženja, a osvojili su nagradu od 500 kuna u pivnici Medvedgrad. "Moramo priznati da je pobjeda bila slatka, bolje rečeno slasna!", zaključuju "Sharktopusi".

Autorica: Ivona Šeparović